Filter

Categorieën

Prijs

Recent bekeken

Bijzonder handig

  • Gratis verzending Boven 30 euro binnen NL
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug
  • Achteraf betalen Veilig en vertrouwd

Ergonomische muizen/toetsenborden

1 - 4 Van 4

1 - 4 Van 4

Ergonomische muizen/toetsenborden

RSI, tegenwoordig ook wel KANS (Klachten Arm, Nek, Schouders) genoemd is vaak een combinatie van meerdere factoren. 
Een van deze factoren is het werken met toetsenborden en muizen die de belasting van de hand, pols, arm en/of schouders meer belasten dan noodzakelijk. 

De meeste ergonomische muizen zoals bijvoorbeeld de HE muis is een verticaal gekantelde muis, dit zorgt voor een neutrale stand van de hand wat de spierspanning vermindert. Ditzelfde geldt voor de met meer mogelijkheden uitgeruste Evoluent 4 muis.
Een heel ander type maar ergonomisch nog beter muis waar we je op willen wijzen is de centrale Barmouse.

Een goed toetsenbord is ook uitermate belangrijk, veel toestenborden zijn vrij breed waardoor je met de muis buiten de schouderbreedte werkt, dit verhoogt de spierspanning enorm en dient zoveel mogelijk voorkomen te worden. Een compact toetsenbord is zodoende aan te beleven al dan niet gecombineerd met een los numpad. 
Het evoluent toetsenbord biedt hierbij nog een goed alternatief, hierbij zit het numpad aan de linkerzijde zodat je bij rechtshandig muisgebruik de muis toch meer binnen je schouderbladen kunt houden. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »